Talous

Suunnitelmien suunnitelma

Harrastus on hyvä, kun se ei ole pakkomielteinen. Näin tästä yrittämisestä on ajateltava tässä tapauksessa.  Päivätyöt, mielenkiinnon kohteet, parisuhde ja lepo vievät hyvin helposti aikaa arjesta. Projekti ei aivan etene haluamallani tavalla ja tahdilla kuin alkuun ajattelin. Suunnitelmia, taulukoita ja muistioita löytyy, mutta liian usein tekeminen alkaa sutimaan paikallaan. Onko syy siis pidossa vai kiihdytyksessä. Tätä olen koittanut ajatuksissani ratkoa viime ajat ja miettinyt suunnitelmien suunnitelmaa.

Jotkin suunnitelmista kuten verkkosivun perustaminen, ylläpito ja yrittämiseen liittyvät byrokratioiden käsittely ovat onnistuneet suunnitelmien mukaisesti. Ehkä omaluonne korostaa tekemättömiä töitä ja ajatuksia, mutta vaikka suunnitelmia on tehty pitkältikin, niiden toteutus on ajoittain vajavaista. Tai ainakin siltä usein tuntuu. Tällä viikolla olenkin miettinyt usein sitä, miten suunnitelmia on alettava toteuttamaan olemassa olevien resurssien pohjalta. Pitäisi ja aionkin luoda suunnitelmien suunnitelman. Latasinkin jo puhelimeeni tehtävälista sovelluksen, mihin pystyn kirjaamaan yksittäisin sanoin ja lausein tehtäviä, mitä haluan tehdä. Kyseisessä sovelluksessa on myös mahdollisuus merkitä tehtävät kalenteriin muistuttamaan tarvittaessa, koska niitä pitäisi tehdä. Viikon kokeilun jälkeen, olen huomannut siitä olevan apua askareiden hoitamiseen.

Suunnitelmien suunnitelmassa on siis kyse aikatauluttamisesta. Kyseessä ei ole minuutti- tai tuntiaikataulu, vaan viikkotasoinen aikataulu mihin merkitään haluttuja tehtäviä ennalta ja kun viikolla aikaa löytyy, teen ne pois kuleksimasta. Tarpeen mukaan aion niitä luokitella A, B ja C tason tehtäviin ja vapaa-ajan sallimissa rajoissa teen niitä parhaan kykyni mukaan. Suuressa kuvassa aion myös merkitä muistiin ja kalenteriin välitavoitteita tälle projektille. En ole epäonnistunut, jos nämä aikataulut ja suunnitelmat eivät pysy aivan sellaisena kuin olen suunnitellut. Tämä etu on niin kauan, kunnes tämä ei ole enää vain harrastus.

Dokumentointi

Ennen yrittäjillä ja yrityksillä olivat pöydät ja arkistot täynnä dokumentteja. Näin on varmasti vieläkin, mutta itse käytän papereitteni hallintaan Microsoftin One Drive pilvipalvelua. Eli kuten normaalisti tiedostot olisivat tietokoneen omassa muistissa, ovat ne nyt verkossa kyseisessä paikassa.

Yhdeksi tehtäväkseni viime aikoina otin siis siivota ja järjestää One Drive luettavaan kuntoon. Kansioita ja ties mitä tiedostoja oli ties missä. Nyt siellä vallitsee järjestys ja vielä ainakin ensi viikon käyn tiedostoja läpi ja luen niiden sisällön ja tarkastelen niiden tarpeellisuuden. Kyseisessä pilvipalvelussa on siis aivan kaikki tiedostoni liittyen aivan kaikkeen. Läpikäytävää ja luettavaa siis riittää.

Blogi ja päiväkirja

Suunnitelmissani tulen pitämään tätä blogina ja päiväkirjanani. Hashtag eli # merkillä pystyn merkkaamaan mitä kirjoitukset sisältävät ja näin itse ja lukijat näkevät suoraan, missä tekstissä kirjoitetaan mistäkin ja näin aikaa säästyy, kun voi lukea ne itseä eniten kiinnostavat kirjoitukset.

Talous sijoittaminen vedonlyönti
Vedonlyönti, talous ja sijoittaminen

Osa tietääkin intohimoni vedonlyöntiin. Tämä tulee olemaan yksi kirjoitusteni aihealueista ja villeimmissä suunnitelmissani rupean kirjoittamaan vedonlyöntivihjeitä niistä kiinnostuneille! Mutta ei ehkä ihan ensimmäisenä projektina kuitenkaan. Myös talous ja tekniikka ja uutiset yleensäkin kiinnostavat nykyään jo niin paljon, että niistä mielelläni keskustelen ja kommentoin. Tarkoitus ei ole alkaa paasata ihmisiä pyöryksiin siitä, miten oikeassa minä olen ja miten väärässä joku toinen, vaan luoda keskustelua ja ajatuksia hyvässä hengessä.

Sijoittaminen on myös lähellä sydäntäni ja tulevaisuudessa aionkin yhdistää tämän toiminnan Nordnetin Shareville foorumin tiliini. Te, joille nuo ei juuri kerro tuon taivaallista, kyseessä on sijoituspankki ja sen keskustelufoorumi netissä. Erittäin suosittu nykypäivänä Suomessa ja suosittelen tutustumaan, jos kiinnostaa.

Sijoittaminen Nordnet
Nordnet

Lukijat eli juuri te siellä näytön toisella puolen toivon, että jotakin kanavaa pitkin kommentoitte teitä kiinnostavia aiheita ja levitätte informaatiota eteenpäin. Joukossa on voimaa, vaikka joskus siinä tyhmyyskin tiivistyy, niin siitä huolimatta, kun ihmiset kokoontuvat ja mielipiteet vaihtuvat on kehitys ja uudet ideat saaneet alkunsa.

Hyvää alkavaa viikkoa jokaiselle! Opitaan ja kehitytään elämässä eteenpäin!

Kommentoi