Appelsiinit

Kotisivujen teemaa etsimässä

Hommat etenevät kuin jaffa-mummo potkurilla. Blogia tulloo, pois alta! Vai eteneekö sittenkään. Suunnitelmia on tehty ja hiottu, ja kyllä! Voin sanoa, että alan vähitellen löytää rytmiä kuin Jeti parketilla alun vaikeuksien jälkeen. Puhelimen äppi auttaa niin arkisten asioiden kuin Nurcal-projektinkin tehtävienhallinnassa. Tekstejä on ainakin näin alkutaipaleella jokseenkin vaikea ajoittaa toteutumaan sunnuntaisin, ehkä päivä on väärä tai sykli on liian tiukka. Tätä pitää tarkastella jatkossa, koska tekstiä syntyy parhaiten ja luontevasti ilman paineita. Tämän kertaisen artikkelini aihe on arki, kotisivujen etusivu ja teema. Aluksi ajattelin, että hyvällä suunnitelmalla ja muistiinpanoilla homma olisi valmis 2–3 illassa. Mutta kuinkas kävikään.

Etusivun päivittäminen

Aluksi tosiaan ajattelin, että ei etusivun päivittäminen nyt mikään Amerikantemppu voi olla. Someryhmissä leveillään, että alle 3 tunnissa on verkkokauppa pystyssä ja alle 4 tunnissa jo kymppitonni laskutusta sisällä. Jos et ole töissä kyseisellä alalla, mieti mitä sinulle kerrotaan.

Lähdin kartoittamaan noin 10 erilaista pk-yrityksen kotisivua ja katsomaan mallia, niin hyvässä kuin pahassa. Muutamat erottuivat selkeästi edukseen, eli sivusto oli tehty tilaustyönä ja taas toiset olivat säästäneet euroja, mutta eivät ehkä aikaa ja jälki oli myös sen näköistä. WordPress kotisivualusta antaa paljon anteeksi ja suomenkielisenä on kohtalaisen helppokäyttöinen ja opittava, mutta mitä omat kokemukset tähän mennessä kertovat, niin välttämättä ei kannata tehdä aivan kaikkea itse.

Kun plussat ja miinukset oli kasassa tein yhteenvedon ja alustavan suunnitelman omasta etusivusta. Kaikki menee tässä vaiheessa vielä hyvin ja suunnitelman mukaan. Seuraavaksi sivustoni hallintapaneeli auki ja hommiin. ½ Tunnin jälkeen alkoi tulla ainakin jaffa-mummoa ikävä. Käytössäni on tällä hetkellä WordPress Twenty Twenty-one teema. Tämä antaa käyttäjälle vapaat kädet toteuttavat mieleisensä sivut. Helposti. Varmaan näin onkin, jos on hieman harrastuneisuutta tai ammattitaitoa hommaan. Hyvin äkkiä totesin, että on melkoinen työmaa. Aloinkin miettimään miksi teemoista löytyy niin paljon keskusteluja ja niitä löytyykin aika lailla paljon.

Jaffa-Mummo
Jaffa-Mummo

Kotisivujen teema

Tämä on se hetki, kun lamppu syttyi! Tarvitsen teeman, missä asettelut ja tyylit ovat jo valmiiksi kohdillaan. Minun tehtäväkseni jäisi enää luoda oma sisältöni niihin. Jälleen helppoa kuin ajattelu. Noh. Löysin mieleiseni ja mietin, että on selvää, jos alan teemaa vaihtelemaan, täytyy minun laittaa sivusto tilaan missä lukijat eivät sitä pääse juuri ihmettelemään, kun päivitykset ovat käynnissä. Asensin teeman ja vastasin kehoituksiin kyllä, kyllä ja kyllä.

Sivuston teema muuttui nätisti, mutta totesin vauhdin olevan sen verran kovan, että parasta olisi miettiä kokonaisuus kuntoon eikä alkaa tekemään jokaista aivopierua valmiiksi. Onneksi Domainhotelli.fi , missä webhotellini sijaitsee, tarjoaa kätevästi mahdollisuuden palauttaa aiemman version sivuistani. Näin ollen takapakkia varmuuskopiolla viikon päähän ja sivusto on jälleen oma itsensä. HUH!

Löysin jo yhden mieleisen teeman, mutta aion vielä katsella ennen lopullista päätöstä. Sivustoni sivut menevät piiloon ja blogitekstiin tullee katkoa teeman päivitysten aikana, mutta sosiaalisissa medioissa tilannepäivitystä tulee parhaani mukaan.

Arjen askareet

Aino Acktén huvila
Aino Acktén huvila

Kulunut aika edellisestä artikkelista on siis mennyt kokonaisuudessaan korona-arjessa. Kävimme sunnuntaina hieman ulkoilemassa Aino Acktén huvilan ja Laajasalon vanhan öljysataman alueella. Sää oli mitä mainioin!

Laajasalon vanha öljysatama
Vanha öljysatama

Koronaohjeistuksien kiristyessä, uskon tämän auttavan entisestään projektin toteuttamista. Ruuat olemme tilanneet jo tämän vuoden ajan noutona. Todella kätevää ja olen todennutkin, että tämä tullee jatkumaan myös jossain määrin koronan jälkeenkin. Ensin mietimme mitä ensi viikolla syömme. Kirjaamme asiat muistiin, jonka jälkeen teemme tilauksen Herttoniemen Prismaan. Edellinen tilaus on aina pohjana, joten perus ruokatarvikkeet ovat jo valmiina. Ruokaideoimme pohjalta teemme sitten tilauksen valmiiksi. Alkuvaikeuksien jälkeen tilaaminen on nykyään jo sujuvaa. Nouto maksaa hieman, mutta säästetty aika on tuota summaa selkeästi enemmän. Suosittelen kokeilemaan jos mahdollista!

Kommentoi