Oma pääoma

Luettuasi ymmärrät

Kuluneella viikolla itse kotisivut eivät saaneet lainkaan ”projektiaikaa”. Aika ei kuitenkaan kulunut humputellessa vaan kehitystä ja tehokkuutta tuli haalittua muilta osa-alueilta. Tällä viikolla jatkoin kansioiden ja tiedostojen selvittelyä. Rakensin kuin rakensinkin suunnitelmataulukon. Kerron siitä lisää omassa kappaleessa myöhemmin. Luin muun muassa Miljonääriksi viidessä vuodessa – Pekka Väänänen. Kirjan nimi on enemmän kuin raflaava, mutta jos aikaa ja lukuintoa löytyy, niin suosittelen! Jossain vaiheessa aion tehdä kirja-analyyseja ja tämä kyseinen teos sen ansaitsee. Lisäksi lopussa hieman levon ja rentoutumisen analysointia. Kukin rentoutuu tavallaan.

Lukeminen

Kansioistani löytyy siis paljon erilaista luettavaa, erityisesti vaurastumiseen liittyvää aineistoa. Joskus tutkiskelin asuntoja ja asuntosijoittamista. Löysin sivuston nimeltä asuntosalkunrakentaja.fi En sivustoon juurikaan ole sen enempää ehtinyt tutustumaan, mutta e-kirjan ”Miljonääriksi viidessä vuodessa” jotain kautta onnistuin lataamaan koneelleni. E-kirjalla on kokoa 67 sivua eli ei erityisen pitkä, mutta sisältö on helposti lähestyttävää. Teoksessa ei kerrota mitään Amerikan temppuja, vaan kyseessä on enemmänkin ohjeita elämään ja vaurastumiseen. Lukiessani mietin, miten voisin kyseisestä teoksesta kertoa fiksusti ja silloin sen keksin. Osaksi blogini sisältöä alan käsittelemään lukemiani teoksia ja tekemään niistä yhteenvetoja. Hyötyä tästä on itselleni ja mahdollisesti myös sinulle. Aikaasi säästyy ja itse mietin tarkemmin lukemaani.

Oman pääoman kasvatus

Nälkä kasvaa syödessä sanotaan. Kun ajatus ”kirja-arvosteluista” syntyi, syntyi samalla idea uutisten kommentoinnista. Politiikasta en halua alkaa kärjistämään ja vääntämään. Ensisijaisesti taloudesta ja positiivisista asioista. Vielä on vaikea sanoa, missä määrin Twitterissa ja muualla sosiaalisessa mediassa, mutta varmasti jossain määrin.

Pitkästä aikaa sain aktivoitua myös Storytel – palvelun käyttöön. Kiinteällä kuukausimaksulla siis saa kuunnella äänikirjoja tai lukeakin, itse pidän äänikirjoista, kun samalla pystyn tekemään jotain kevyttä kuten siivoamista. Kuluneella viikolla kuuntelin Elon Muskista kertovaa kirjaa. Eli kyseessä Teslan toimitusjohtaja ja kerronta siitä, miten hän tähän pisteeseen päässyt. Vaikka ei talous, bisnes tai sähköautot vielä kiinnostaisikaan, elämänkertana mainiota kuunneltavaa.

Huomaan, että viikossa tulee luettua aika lailla paljon kaikkea erilaista. Päivätyöni koulutuksen puolesta sain kunnossapidon kirjoja ja vaikka ne liittyvätkin töihini en näe ongelmaa lukea niitä myös vapaa-ajallani, koska aihepiiri on erittäin kiinnostava. Kunnossapito – Tuotanto-omaisuuden hoitaminen, Jorma Järviö. Suomessa kunnossapitoon on vahvasti sidoksissa Promaint Ry, joka tuottaa kyseisen ja monia muita hyviä aihealueen kirjoja. Kyseessä on siis vahvasti päivätyöhöni liittyvä kirja ja sitä ei oikein muille kuin kunnossapidossa työskenteleville voi suositella. Toki lukeminen kannattaa aina.

Taulukkointoilija

Viime viikolla lupasin itselleni tehdä Suunnitelmien suunnitelman. Ja sen myös tein. Taulukon runko on valmis ja kehittyy edetessään, mutta ainakin tällä hetkellä se auttaa tarpeisiini.

Suunnitelmien suunnitelma Excel taulukko
Suunnitelmien suunnitelma

Taulukossa on välilehdillä aiheet joihin alan kiinnittää huomiota ja viemään niitä omina projekteinaan eteenpäin. Uskon tämän auttavan siihen, että teen hommia resurssien mukaan, enkä koita painaa läpi jokaista ideaa heti mikä mieleen sattuu tulemaan. Jokaiselle tehtävälle on rivinsä ja sarakkeensa. Lisäksi on muita tärkeitä kohtia kuten huomiot, päivämäärät ja tehtävän tilanne. Yksi vaihe projektia on tehdä hyvät pohjatyöt. Ei taloakaan aleta rakentamaan katosta niin sanotusti.

Työssä ja vapaa-ajalla käytän taulukoita runsaasti. Excel on siis jossain määrin hyvin hallussa, mutta tiedän myös, että ne oikeat taulukkogurut tekevät paljon suurempia ihmeitä kuin minä. Kyseinen taulukko ei siis ole muuta kuin muistivihko asioiden hoitamiseen.

Loppuyhteenveto

Viikko 6 meni oikein mainiosti. Arki parisuhteessa menee mallikkaasti, tämä projekti etenee, kävimme hiihtämässä 2 kertaa ja oli tilipäivä viikko = Parturipäivä!

Projektin osalta ensi viikosta en tarkemmin osaa sanoa. Varmastikin samoja asioita, kun tällä viikolla mahdollisuuksieni mukaan. Asioilla on tapana tapahtua ja edetä. Ei ole syytä murehtia mahdottomia, eikä myöskään haaveilla. Aina kaikki ei ole mahdollista, mutta tekemättömät asiat ja ajatukset eivät juuri koskaan hoidu myöskään itsestään.

Kommentoi