Nurcal kevytyrittäjä blogin aloitus ja esittely

Tässä ensimmäisessä Nurcal blogin Esimerkkiteksti ja esittely. Tähän osioon tulee blogikirjoitukset. Ensimmäiset tekstit ovat testejä ja niissä katsotaan, miten blogi alkaa rakentua ja luonnistua käytännössä. Tässä tekstissä kirjoitan osioita mitä tarkastelen editorin puolella. Lopussa myös avaan ajatuksia blogin tarkoituksesta ja kehityksestä tulevaisuudessa.

Sivustoeditoriin tutustuminen

Muokkausta voi näemmä tehdä lohkoeditorilla. Sitä pitää harjoitella jossakin vaiheessa blogin kirjoittamisen opiskelua. Eri asioita, joilla blogin toimivuutta voi parantaa on monia. Niiden opiskeluun on hyvä varata aikaa. Editorista voi hallita myös Yoast SEO osiota, mikä hoitaa verkkonäkyvyyden asioita mm. Googlessa. Yoast itsessään on ladattava ilmainen lisäosa WordPress maailmassa. Siitä on myös maksullinen premium-versio saatavilla, mutta ainakin aluksi se ei ole tarpeen.

WordPress ympäristö ei ole aivan vieras ja mitä selaillut hallintapaneelia, niin luottamus omaan osaamiseen on hyvällä tasolla. Varmastikkin opittavaa ja uutta on tarjolla runsaasti siitä kun viimeksi on WordPressiä tarvinnut käyttää. Alun hankaluuksia on ollut Google analyticsin kuntoon saaminen. Ohjeiden mukaan sen piti olla helppoa ja tehtynä muutamilla klikkauksilla, mutta kaikkea muuta. Uskon, että se ei ole paljosta kiinni, niin en sitä pidä ensisijaisena tehtävänä saada kuntoon. Sen tarkoitus on siis seurata kävijämääriä sivustoni eri sivuilla. Tästä on erityisesti hyötyä silloin kun sivusto alkaa myymään jotakin.

Kevytyrittäjä Nurcal

Kuten osa tietääkin, aloitin OP-kevytyrittäjä 2019 vuoden syksyllä kun täytin 30-vuotta. Tämä oli siis tavallaan jokin osa kolmenkympin villitystäni! Ideoita oli jo pohjustettu ennen toiminnan alkamista. Hyviä vinkkejä sain edelliseltä työnantajaltani, kirjallisuudesta ja Youtube-kanavilta. Aluksi ideat etenivät hyvää tahtia ja yrittämiseen liittyvät jutut kiinnostivat erityisen paljon ja asioita vain tapahtui ja tapahtui. Mutta vähitellen alkoi kyllästyminen hiipiä mukaan. Osaltaan varmaan myös siksi kun nämä projektit tapahtuvat harrastuksena, päivätyöni ohella niin välillä lepo ja laiskuus vievät voiton. Liiankin helposti.

Kuluneen 6-9 kuukauden aikana hommat alkaneet kiinnostaa taas uudella, hyvällä tavalla enemmän. Uusi lähestysmiskulma olisi siis viedä asioita blogin muodossa eteenpäin. Tässä olisi mahdollisuus kirjata esim. Viikko tasolla projektin / harrastuksen etenemisestä kohti tavoitteita. Sivuston rakentelusta aina sijoittamiseen. Uskon, että aiheet eivät tule loppumaan ihan heti ja sitten voi kirjoittaa vaikka siitä aiheettomuudesta…

Tämä oli blogin ensimmäinen esimerkkiteksti ja esittely, missä tarkastelen tekstin asettumista blogiin, tekstin editointia ja kirjoittamisintoani. Hyvältä vaikuttaa, näitä tekstejä tulee arviolta 3-4 kappaletta. Kolmen tekstin jälkeen ideana on julkaista tämä osio ja alkaa haalimaan lukijoita blogille!

Kevytyrittäjä esimerkkilogo
Yrittäjä & Toteuttaja

Ai niin, melkein unohtui! Sivun alareunasta löydät linkit sosiaalisen median kanaviini. Ota haltuun ja saat tiedon kun sivustolla tapahtuu!